Belemmerende overtuigingen!

Overtuigingen die jou blokkeren in wat je doet zijn belemmerende overtuigingen. Het zijn overtuigingen over jezelf dat je iets niet kunt of dat iets niet mogelijk is. Vaak zijn deze overtuigingen niet eens van jezelf, maar heb je deze opvattingen meegekregen tijdens je opvoeding.

Think about it! Veel van wat je gelooft op het gebied van liefde, relaties, carrière, geld, mentale- en fysieke gezondheid, geloof je waarschijnlijk omdat je dit hebt meegekregen van diegenen die een belangrijke rol hebben gespeeld in jouw opvoeding. Maar natuurlijk spelen daar ook de andere mensen die jij in je leven toelaat een belangrijke rol in. Zij dragen allen een steentje bij in het ontstaan en het in stand houden van de overtuigingen die jij hebt. Tenminste, in de mate waarin jij het toelaat natuurlijk.

Jouw overtuigingen zijn bepalend voor hoe jij het leven ervaart en hoe de buitenwereld jou ervaart. Wat jij gelooft resulteert in de personen die je aantrekt in je leven, maar ook de situaties.

Wanneer je niet de gewenste resultaten in het leven terugziet op een van de eerder benoemde gebieden of op meerdere van deze gebieden, is dit ook vaak op te lossen door te kijken naar de overtuigingen die je hebt op dit vlak. Deze overtuigingen kan je bijstellen op verschillende manieren. Sommigen makkelijker dan anderen.

Het bewust worden van belemmerende overtuigingen

De eerste stap op weg naar verandering is het bewust worden van een belemmerende overtuiging. Om uit te vinden welke gedachten jou blokkeren, is het nodig om jezelf bewust te worden van wat je zegt, wat je denkt en wat je doet.

Bijvoorbeeld wanneer je tegen jezelf zegt dat je nooit gelukkig zal worden in de liefde. Die gedachte komt voort uit een overtuiging. Elke keer wanneer je zegt ‘ik wil heel graag… maar ik kan het niet’ of ‘ik wil heel graag… maar het gaat nooit gebeuren’, komt deze gedachte voort uit een belemmerende overtuigingen.

Verandering is mogelijk wanneer je gaat geloven in jouw kracht om te creëren.

Hoe kan je overtuigingen veranderen?

De manieren om overtuigingen bij te stellen zijn eindeloos. De ene overtuiging is meer diepgeworteld dan de ander en daarom is het ook belangrijk om per overtuiging te kijken, hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zo zijn sommige overtuigingen al bij te stellen door jezelf kritische vragen te stellen, andere overtuigingen kan je weer ombuigen door affirmaties. Echter je zult ook vast overtuigingen hebben die wat dieper liggen, hiervoor kan het handig zijn om samen met een coach aan de slag te gaan.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat het oké is om een belemmerende overtuiging te hebben. Iedereen heeft belemmerende overtuigingen, dus ook iemand als Einstein of Tony Robbins. Het is dus zeker niet iets waarvoor jij je hoeft te schamen.

Het belangrijkste is dat je er nu wat mee gaat doen!

Mocht je een coach kunnen gebruiken, kijk dan hier voor de mogelijkheden.

”Thoughts become things.
If you see it in your mind,
you will hold it in your
hand.”

– Bob Proctor

Het leven geeft je alles om dankbaar voor te zijn!

Dankbaarheid in je leven integreren heeft een groot effect op hoe jij je voelt. Wanneer je jezelf iets meer focust op wat je al hebt bereikt in plaats van wat je zo graag zou willen, dan verander je het gevoel van iets missen (a lack of the positive emotion) naar het gevoel van gezegend zijn […]

Drie manieren om jezelf direct beter te voelen!

Wanneer je jezelf minder goed voelt, kan het een uitdaging voor je zijn om jezelf weer te herpakken. Tevens is het zo dat naarmate je lager in je energie zit, het ook moeilijker voor je wordt om oplossingsgericht te blijven denken. Een goed voorbeeld hiervan is een situatie waarin mensen ruzie met elkaar hebben en […]