Het leven geeft je alles om dankbaar voor te zijn!

Dankbaarheid in je leven integreren heeft een groot effect op hoe jij je voelt. Wanneer je jezelf iets meer focust op wat je al hebt bereikt in plaats van wat je zo graag zou willen, dan verander je het gevoel van iets missen (a lack of the positive emotion) naar het gevoel van gezegend zijn met wat je al hebt (a positive emotion).

‘’Want wie dankbaar is zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zij, maar wie niet dankbaar is, zal het laatste worden ontnomen.’’ Woorden die je op meerdere manieren in oude geschriften terug kunt vinden.

Hoe je dankbaarheid kan toepassen in je leven

Wat je ook zult lezen over dankbaarheid, vaak wordt het jou aangeraden om je dag te beginnen met het opschrijven van dingen waar je dankbaar voor bent. Vijf tot tien zinnen over datgene waar je dankbaar voor bent, gevolgd door waarom je hier zo dankbaar voor bent. Een mooi begin en zeker een van de betere manieren om je dag te starten!

Maar wat nou als je van dankbaarheid een manier van leven kunt maken? Zou je wereld er dan niet heel anders uit zien?
Gedurende de hele dag bewust dankbaar zijn en hierbij geen moment voorbij laten glippen zonder erbij stil te staan dat het leven mooi is.

Dankbaarheid gebruiken als intentie

Je kan dankbaarheid ook gebruiken om een intentie mee te geven aan je dag of voorafgaande een afspraak. Wees dankbaar voor wat er komen gaat en verwacht positieve resultaten. Niet hopen, of wanhopig willen, maar er op vertrouwen dat de resultaten positief zullen zijn.

Uiteraard is de energie die je mee geeft aan je intentie het allerbelangrijkste. Twijfel is namelijk niet de energie die je mee wilt geven aan je intentie, je intentie hoort krachtig te zijn en dus is het belangrijk dat je kan voelen alsof het al gebeurd is.

Maak van jezelf goed voelen jouw nummer 1 prioriteit

Dankbaarheid is een emotie met een hoge frequentie, net als liefde en plezier. Wil jij hier meer van creëren? Zorg dat je op de mailingslijst staat! Zo blijf je op de hoogte van alle tips, tools en interessante aanbiedingen.

”There are two ways to live.
You can live as if nothing is
a miracle. You can live as if
everything is a miracle.”

– Einstein

The six pillars of health

Hoe jij je mentaal voelt heeft ook effect op hoe jij je fysiek voelt en de ontwikkeling van ziekte(symptomen) of klachten in het lichaam. Wanneer je de signalen mist en alleen je aandacht vestigt op de symptomen of andere waarneembare kenmerken in plaats van de oorzaak, dan is het gegarandeerd dat dezelfde ziekten/klachten of gelijkmatige […]

Drie manieren om jezelf direct beter te voelen!

Wanneer je jezelf minder goed voelt, kan het een uitdaging voor je zijn om jezelf weer te herpakken. Tevens is het zo dat naarmate je lager in je energie zit, het ook moeilijker voor je wordt om oplossingsgericht te blijven denken. Een goed voorbeeld hiervan is een situatie waarin mensen ruzie met elkaar hebben en […]