Drie manieren om jezelf direct beter te voelen!

Wanneer je jezelf minder goed voelt, kan het een uitdaging voor je zijn om jezelf weer te herpakken. Tevens is het zo dat naarmate je lager in je energie zit, het ook moeilijker voor je wordt om oplossingsgericht te blijven denken. Een goed voorbeeld hiervan is een situatie waarin mensen ruzie met elkaar hebben en de negatieve emoties hoog oplopen, dit zijn nou niet de momenten waarop mensen de meest verstandige woorden kiezen namelijk.

Maar wat kan je dan doen om je energie te verhogen? Hieronder volgen een aantal voorbeelden van wat je kan doen, maar lees je ook direct wat bijvoorbeeld niet helpt om jezelf beter te voelen.

Dankbaarheid
Om jezelf beter te voelen is het belangrijk dat je de focus verlegt van negatieve gedachten naar positieve gedachten en om dat snel te kunnen doen, is focussen op iets waar je dankbaar voor bent uitermate geschikt.

Kan je jezelf een situatie herinneren waarin je echt heel blij was? Hoogstwaarschijnlijk had je in dit moment de energie waar je nu naar opzoek bent. Dus pak een moment en herinner jezelf aan zo veel mogelijk dingen waar je dankbaar voor bent, schrijf ze op en schrijf ook op waarom deze dingen je zo blij maken.

Bewegen
Is het je ooit opgevallen dat mensen die wat minder goed in hun vel zitten meer de neiging hebben om de schouders en het hoofd te laten hangen? Mensen die zichzelf immers als gelukkig bestempelen, zien er vaak ook zo uit. Lichaamstaal zegt dus veel, wellicht niet altijd alles, maar dat er een verband is tussen hoe je je voelt en je lichaamshouding is duidelijk. En zo geldt dat ook voor de verhouding tussen het in beweging brengen van het lichaam en jezelf goed voelen. Je brengt energie in beweging en dit heeft beduidend een positief effect op je staat van zijn.

Natuur
Hoe kan je beter bij positievere emoties geraken dan te dealen met negatieve prikkels? Een manier om dat te doen is door jezelf te verbinden met de natuur. Leg je telefoon weg, klap je laptop dicht en zet vooral de televisie uit. Wanneer je lager in je energie zit, is het moeilijker om kritisch te zijn naar de prikkels die je binnenkrijgt. Kies daarom voor een omgeving waar je vanuit kan gaan dat deze je minder negatieve prikkels geven. De natuur is de uitstekende plek om je energie te verhogen, inspiratie op te doen, maar ook jezelf te voorzien van frisse buitenlucht.

”There is no such thing
as failure. There are
only results.”

– Tony Robbins

Het leven geeft je alles om dankbaar voor te zijn!

Dankbaarheid in je leven integreren heeft een groot effect op hoe jij je voelt. Wanneer je jezelf iets meer focust op wat je al hebt bereikt in plaats van wat je zo graag zou willen, dan verander je het gevoel van iets missen (a lack of the positive emotion) naar het gevoel van gezegend zijn […]

Belemmerende overtuigingen

Overtuigingen die jou blokkeren in wat je doet zijn belemmerende overtuigingen. Het zijn overtuigingen over jezelf dat je iets niet kunt of dat iets niet mogelijk is. Vaak zijn deze overtuigingen niet eens van jezelf, maar heb je deze opvattingen meegekregen tijdens je opvoeding. Think about it! Veel van wat je gelooft op het gebied […]